Announcement

Collapse
No announcement yet.

Power Plug Melt Down

Collapse

Adsense Classic 2

Collapse

Adsense Mobile 320x100 Left

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse

  • Power Plug Melt Down

    Main Power plug on 82-70 120v. been smelling something hot... for a few weeks,,, it finally showed up Thursday, I Replaced the plug and socket with new it's been running for a few days now fine. Question is I noticed today the new plug has that same burnt smell going on. Plug socket looks ok but I'm afraid there may be another issue. Anyone seen this before ? Just afraid of another melt down and if I should be checking something else on the machine ? Thanks for any help.Click image for larger version  Name:	IMG_0298.jpg Views:	2 Size:	95.1 KB ID:	1071767

    • 10pindown
      #2
      10pindown commented
      Editing a comment
      Thanks for your reply,,, I did check the wires going down to the terminal strip in the wire way,,,, everything there looked good,just did not know if something coming down the main cord from the breaker box might be causing some issue, I guess time will tell. (better order another plug assy. just in case thou.....

    • keeth
      #3
      keeth commented
      Editing a comment
      Several of mine did that over the first couple of years when I first got to the center. I found it was due to the clamping screws in those plugs not being tight enough causing resistance,same deal in the BE stators.

    • 10pindown
      #4
      10pindown commented
      Editing a comment
      Thanks, I was wondering if I should have put a small dab of lock tite on the screws, I know they where tight,maybe they loosed up, I better pull it apart and check. Thanks.
    Posting comments is disabled.
widgetinstance 481 (Other Technical Articles) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.

Article Tags

Collapse

There are no tags yet.

Adsense Featured 2

Collapse

Latest Articles

Collapse

Working...
X