Announcement

Collapse
No announcement yet.

No ball detect beam even lane, now odd not triggering either

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • No ball detect beam even lane, now odd not triggering either

    Earlier today, lane 2 ball detect beam went dead. No trigger or scoring. Trying to figure if board, swapped lane inputs, even still out. Put back to proper input, now odd doesn't engage reset solenoid when beam is broken and even beam still out. Next idea? Thank you.

  • #2
    Which version of Comscore?

    Comment


    • #3
      System is Duo-MIB Rev 2.02. Tried spare board and one from another lane. Even lane photo beam not on with any board. Checked wires, all conducting. Getting 11.33VDC power and 5.0VDC logic lines. Tried new photo beam set, same result, odd lane lights, even dead. Waiting for call from John...so any directives?

      Comment


      • #4
        Narrowing down slightly...found plugging spare photo beam set direct to board and using reflector, only one is powering up, so for sure the wires are intact. Checked power coming onboard to the "LLAN in" plug, it matches voltages exactly with an operating pair using all combos of the 5 wired prongs. Okay, guess will have to sleep on it, again.

        Comment


        • #5
          James has more experience with the DUO than I do so maybe he'll chime in here.

          But in the meantime, my understanding of the DUO camera setup is fairly simple. You have power to one on the detectors so you have power from the LLAN. That get's distributed through the board which you said you changed out and the same results. Did you also put the old board in another lane just to confirm the old board is good?

          When you say only one is powering up are you basing this on the red led on the backside of the detector itself? I know you checked some voltages but you weren't real specific at where you got the measurements from. Did you measure the voltages at the pins on the ball detector receptacle on the board where the detectors plug into the board? This should guide you to board or detector. If you have power at the pins then you should at least get the red light on the backside of the detector.

          I know the DVS system had the ability to disable the ball detection. I'm not sure if the DUO has this option as well. If you get the red light on the back side of the detector it may be a settings issue.

          Just throwing some things out there.

          Comment


          • #6
            What color are the ball detectors?
            Do they have an adjusting screw?
            have you tried the faulty detectors on another functional pair of lanes?

            Have you attempted to use you're phones camera to see if there's light output from the detector?

            If the detectors are green in color they are of poor quality. They also came with an adjusting pot to vary the beam strength. I've also experienced unusual behavior with some reflectors; some working better with other detectors.
            Factory & Converted A-2 (US, Ger, Jap)
            Comscore ECT, Matrix & DuoHD
            Walker B, Sanction Standard, Original K, Flex Walker & Ikon
            Kegel C.A.T.S

            Comment


            • #7
              Overnight ovaries hatch new ideas. Had put board in another pair, worked fine. (Then that tested pair board quit operating for 30 minutes when hooked back up. Came back to ops by itself.) Have the green detectors. Already set on max. Rechecked the detector w/handheld reflector, got LED on it to light up this time, very narrow recognition. Changed detector, up and operating. Now the whys pop up as to yesterdays readings and puzzlements. What better detectors are available & where from? Thank you for the ideas and help.

              Comment


              • #8
                Originally posted by SewardBowl View Post
                System is Duo-MIB Rev 2.02. Tried spare board and one from another lane. Even lane photo beam not on with any board. Checked wires, all conducting. Getting 11.33VDC power and 5.0VDC logic lines. Tried new photo beam set, same result, odd lane lights, even dead. Waiting for call from John...so any directives?
                John is the man with the answers.
                He helped me several times at my place.
                WE ARE NOW REALLY TWIN OAKS LANES.

                Comment


                • #9
                  Yes, those green detectors are extremely unreliable. Comscore no longer supply them for that reason. I'm not yet sure of the replacement since I haven't serviced our other centre that has been replacing them since their problems started. Comscore now have a reliable replacement so I would order them from John (Comscore) because there are many available out there but few suited for our industry's use.
                  Factory & Converted A-2 (US, Ger, Jap)
                  Comscore ECT, Matrix & DuoHD
                  Walker B, Sanction Standard, Original K, Flex Walker & Ikon
                  Kegel C.A.T.S

                  Comment

                  Topic Starter RibbonScript

                  Collapse

                  Adsense Classic 2

                  Collapse

                  Related Topics

                  Collapse

                   

                  Distributor Clutch Stop Blade Wear

                  Replaced this stop blade on an Edge machine at a private installation I service. It looks like this after 20,000 frames. The stop blade on the machine next to it looks new after...
                   

                  Qubica BES-X Lane Advertising

                  Anyone know if/how to replace the BES-X "station ID" graphic that shows up before and after a video ad runs on the monitors? I'd much rather have it show our logo, especially...
                   

                  Ball Damage at my wits end

                  We have been getting ball damage on a pair of lanes and we are at our wits end trying to find the problem. Every time we think we have found it we get another ball with damage...
                   

                  GS-X table bolts/stud

                  I know I'm not the only one who has had the table bolts literally shear off. I cannot explain where there would be a force strong enough to do this to the bolts.
                  Other that...
                   

                  Preventative Maintenance - Jet Back Booster & A2 Accelerator Control Boxes

                  I convert my booster control relays over to Plug-ins as they fail. They are the same as the Motor Start & Recycle relays which makes it very convenient.

                  ...
                   

                  Solderless relay conversion

                  Is anyone running the solderless relays on the accelerators? How do you like them? What brand? How difficult to convert was it? Would love the feed back as I'm about to switch...
                  Working...
                  X