Announcement

Collapse
No announcement yet.

sweep coasting

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • sweep coasting

    8270 ss chassi with omega tech board , so I get a call last night problem on 14 , got here and they had swapped chassi because they couldn't get it to feel for pins on 1st ball , upon inspection c1 had 4 burnt pins and block was cracked , machine side , I put new block on replacing any sockets that looked bad , did same with chassi , got machine running , but sweep was coasting , changed stator , added a couple washers , got it to run 10 to 12 cycles , everything looked normal , then stator tripped klixon , so this morning I swapped gearbox and stator , with machine next to it , it was working fine on other machine , on 1st ball push reset sweep overtraveled 1st guard by about a foot , ran it thru contactor to try to get it back up to 0 and it wont stop there ,iit ran past 0 and stopped in same spot , I then adjusted sweep switches , I am overlooking something but what? Chassi is good and sweep gearbox and stator are good , I have had weird problems with bad sweep run and sweep reverse switches , my next best guess ?? any one have any ideas?

  • #2
    I’d check all the pins on the plug again. A pin may of popped out of the block. Move the chassis to a different lane just to make sure the problem stays.

    Peter

    Comment


    • #3
      Originally posted by Ausweegie View Post
      I’d check all the pins on the plug again. A pin may of popped out of the block. Move the chassis to a different lane just to make sure the problem stays.

      Peter
      or don"t drink a six pack and then rewire c1 plugs , boy do I feel stupid , but I have confirmed that all parts on this pair are good , I checked c1 after I posted for help , had skipped a hole where I shouldn't have , so you were 100 percent correct

      Comment

      Topic Starter RibbonScript

      Collapse

      Adsense Classic 2

      Collapse
      widgetinstance 666 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
       

      Broken key



      Recently had to overhaul a Jap A2 gearbox. I found this shattered key to be the cause of the problem.
      Anyone wanting to have a guess at

      A) Which...
       

      MONITOR COLOR ISSUE!!

      my appologies if Ive posted this in the wrong area, this is my second post on this site, Ive got a 10 lane center ( 5 pairs ) and on lanes 3&4, I am having a problem with...
       

      Pin spot is off

      I'm currently working at a 38 Lane center. Of those 38 lanes only a few are having this issue.

      I'm currently trying to get all the lanes to have perfect pin spots...
       

      Idler shaft

      One of our lanes has a bad bearing assembly for the distributor pulley. The idler shaft that the pulleys sit on has been damaged where it sits on the bearing. I took the assembly...
       

      4" PVC BOW EXTENDERS

      As requested a couple pics and detail of my setup. I started installing these 2 years ago after I got tired of those rubber hose extenders that would just bend. I watched and...
      Working...
      X