Announcement

Collapse
No announcement yet.

Stumped with another chassis problem!

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Stumped with another chassis problem!

    82-70 mp single board chassis. I've got a problem with sweep drift on 1 of my chassis. The chassis used to have the white cube style contacts that I absolutely hate. I originally that the contact was the problem since I've had this issue with several other contacts of this style. I have been replacing them with the solid state contacts from bowltronics. I put a brand new SS contact on the chassis and still having drift issues. Replaced every bit of wire coming from contact to C1 plug and new pins across C1 plug. What am I missing. What else in the chassis can cause a sweep drift. Problem follows the chassis before and after contacts were replaced. Also I'm still learning these chassis so please be as detailed as possible in explaining your thought. Thanks!
    git-R-done

  • #2
    Will another chassis on the same lane resolve the sweep coasting issue?

    Will putting the "bad" chassis on another pinspotter cause that sweep to coast?

    Comment


    • #3
      Originally posted by 8270king View Post
      Will another chassis on the same lane resolve the sweep coasting issue?

      Will putting the "bad" chassis on another pinspotter cause that sweep to coast?
      It's a chassis problem no matter what lane I put it on it happens. The problem follows the chassis.
      git-R-done

      Comment


      • #4
        Did you try the replacement SS contact in another chassis? Or was it tested and known good? I had too many issues in general with new parts so I always question them
        All I want in life is to turn wrenches and climb around pinsetters/pinspotters again :/

        Comment


        • #5
          The M2 cube and it's socket can cause drift,the sweep start circuit goes through it.
          70's MP/PBL/LBS,Q-Score
          Prolane Walker sport

          Comment


          • #6
            Nasty M2!!!

            Comment


            • #7
              Originally posted by Rep View Post
              Did you try the replacement SS contact in another chassis? Or was it tested and known good? I had too many issues in general with new parts so I always question them
              It was a brand new out the box contact.
              git-R-done

              Comment


              • #8
                Originally posted by keeth View Post
                The M2 cube and it's socket can cause drift,the sweep start circuit goes through it.
                Can you replace the pins of the socket or does the entire socket need replaced?
                git-R-done

                Comment


                • #9
                  Originally posted by bassmaster229 View Post
                  Can you replace the pins of the socket or does the entire socket need replaced?
                  The entire socket must be replaced.
                  "Where are we going, and why are we in a hand basket?"

                  --Kat

                  Comment


                  • #10
                    Just because it is new out of the box does not mean it is good. Try it in another chassis to make sure.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by mechanic8230 View Post
                      Just because it is new out of the box does not mean it is good. Try it in another chassis to make sure.
                      Exactly my point. I second this. I had numerous brand new parts right out of the box that were bad.
                      All I want in life is to turn wrenches and climb around pinsetters/pinspotters again :/

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by bassmaster229 View Post
                        Can you replace the pins of the socket or does the entire socket need replaced?
                        I have been able to change out bad socket pins as long as the plastic socket is not burnt,they have spares left over that were not used.
                        70's MP/PBL/LBS,Q-Score
                        Prolane Walker sport

                        Comment

                        Topic Starter RibbonScript

                        Collapse

                        Adsense Classic 2

                        Collapse

                        Related Topics

                        Collapse

                         

                        Broken key



                        Recently had to overhaul a Jap A2 gearbox. I found this shattered key to be the cause of the problem.
                        Anyone wanting to have a guess at

                        A) Which...
                         

                        MONITOR COLOR ISSUE!!

                        my appologies if Ive posted this in the wrong area, this is my second post on this site, Ive got a 10 lane center ( 5 pairs ) and on lanes 3&4, I am having a problem with...
                         

                        Pin spot is off

                        I'm currently working at a 38 Lane center. Of those 38 lanes only a few are having this issue.

                        I'm currently trying to get all the lanes to have perfect pin spots...
                         

                        Idler shaft

                        One of our lanes has a bad bearing assembly for the distributor pulley. The idler shaft that the pulleys sit on has been damaged where it sits on the bearing. I took the assembly...
                         

                        4" PVC BOW EXTENDERS

                        As requested a couple pics and detail of my setup. I started installing these 2 years ago after I got tired of those rubber hose extenders that would just bend. I watched and...
                        Working...
                        X