Announcement

Collapse
No announcement yet.

Frameworx Tel-E-Foul Fouling on Both Lanes

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Frameworx Tel-E-Foul Fouling on Both Lanes

    Hi, I've wracked my brain to the point of wanting to stab things, so I figured I would see if anyone else had any advice. First,

    Brunswick GS-98 series 404
    Consolidated Electronics
    Frameworx 6.3
    Tel-E-Foul system.

    I have multiple pairs that foul correctly when crossing the foul line on the lane on which you are bowling.

    HOWEVER, if you cross the foul on the lane next to it, it still fouls. For example.

    Bowl on 29, Foul on 29, Foul is registered on 29.
    Bowl on 29, Foul on 30, Foul is registered on 29.
    Bowl on 30, Foul on 30, Foul is registered on 30.
    Bowl on 30, Foul on 29, Foul is registered on 30.

    If I unplug either of the lines leading to the pinsetter, things return to normal. That is:

    (with 29 unplugged) Bowl on 29, Foul on 30, Foul is NOT registered on 29
    (with 29 unplugged) Bowl on 30, Foul on 30, Foul is registered on 30
    (with 30 unplugged) Bowl on 30, Foul on 29, Foul is NOT registered on 30
    (with 30 unplugged) Bowl on 29, Foul on 29, Foul is registered on 29

    I have:

    - Traced the cabling from front to back, no breaks, bends, etc. I've even jumpered wires together and checked resistance.
    - Replaced entire Tel-E-Foul unit with one from a working pair.
    - Replaced Consolidated CPU with one from a working pair.

    ANY advice on this I would be grateful to have. Hopefully all of that made sense.
    Fix it the right way? You can't do that unless it worked right to begin with.

  • #2
    Have you tried swapping the LGP hard drive with a working one? I'm struggling to think of anything else from what you have tried that could cause this!
    "Party on dude!"

    Comment


    • #3
      If the unit and cableing are not the issue, then your issue may lie within the ccd data processor. I would suggest you swap it with one from a known good pair and see if your problem moves with it. If so, an exchange with BREX maty be in order.
      Clarence Metzger

      Comment


      • #4
        Welp, I hate people.

        It was cabling that is attached to the telefoul unit itself. Someone in the past had decided to reverse the wires in the connectors that lead to the underground cable.

        Since it's a unit that comes straight from Brunswick assembled, it obviously wasn't something I was aware to check initially.

        I'll just chalk it up to another thing previous mechanics here have done that I'll never understand and move on. Now comes the fun of switching those wires on every other pair of non-working units.
        Fix it the right way? You can't do that unless it worked right to begin with.

        Comment


        • #5
          Glad you got it figured out. Rewireing the connections shouldn't take you too long.
          Clarence Metzger

          Comment

          Topic Starter RibbonScript

          Collapse

          Adsense Classic 2

          Collapse

          Related Topics

          Collapse

          • jas
            foul issue
            by jas
            ok guys had a foul unit go bad repaired reinstalled no matter what i do both lanes indicate foul 82 70 machine converted from stepper to mp 10 yrs ago never had issues before...
            05-21-2013, 07:03 AM
          • Guest's Avatar
            NO FOUL?
            by Guest
            I HAVE FRAMEWORX SCORING WITH 82-70S. ON SOME LANES WHEN YOU FOUL, THE RF COME ON THE OVERHEAD AND A FOUL IS GIVEN TO BOWLER. ON OTHER LANES, THE FOUL LIGHT BUZZES BUT NOTHING...
            08-02-2002, 11:26 AM
          • referee
            Foul problems
            by referee
            I had a pair of lanes that started recording a foul as people were bowling. The funny thing about it is that people were more then a foot away from the foul line and the foul...
            11-11-2013, 10:05 PM
          • OldNewkid2
            foul lights
            by OldNewkid2
            Hello,
            I need some advice on foul lites, currently we have AMF "120's" wth updated board( 3 relays on it). The they do not work very good with the auto-scoring...
            07-30-2004, 05:32 PM
          • smurtland
            radaray plus issues
            by smurtland
            I have hooked up our new Vetctor scoring to the foul lights and everything registers as a foul when it should on the scoring. The foul lights were not hooked into our old scoring...
            08-13-2014, 06:21 AM
           

          Deck Lift Gear Damaged

          Starting Issue, Random Cycling of Pinsetter
          Noticed that the Rake Crank Arm had a jerk/stutter on 2nd pass of 4 phase movement. Hand cranked to movement point and felt solid...
           

          Streamlane Mask Halo Lights

          With huge thanks to "Toby" for all his help & expertise...my old masks now have for-real halo lights again.


          ...
           

          Baddest Tool Chest In Town

          Adios, motor boater!

          ...
           

          Aluminum Repair and Welding

          with our broken moving deck i have been asked to figure out if there is a way we can weld it back together in house for very little expense.
          http://aluminumrepair.com/...
           

          Setting Table Harness Connections

          Hi, guys.

          We recently replaced our setting table harness and when the machine's run in diagnostic mode, we get 01, 02, 03, 04 + 09 errors, or when you place pins...
           

          check this jam...

          the ball stuck the table up

          ...
          Working...
          X