Announcement

Collapse
No announcement yet.

Phoenix Pad Machine Wind/Unwind problem

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Phoenix Pad Machine Wind/Unwind problem

    My Phoenix 8 pad machine has sprung a rather confusing problem. Here is what happens. Plug in the machine, and press menu to cycle through the prompts like you would to reset the paper counter, or enter the managers password. When you get to lino ctrl & reset, the paper unwind motor starts running. You hit menu again to Phoenix start menu, and the unwind motor turns off, and the wind-up motor turns on. To get the wind-up motor to turn off, you have to cycle all the way through the menu back to Phoenix start and then it turns off. What gives!?

  • #2
    Do you have your thumb on the start switch on the handle?

    Comment


    • #3
      A couple possibilities I see as I was running mine today. The keypad is worn out and is depressing multiple buttons. The wires to the relays are loose and causing a short when energized or you have a stuck relay. Try moving the relays around to see if the problem moves to another circuit.

      Comment

      Topic Starter RibbonScript

      Collapse

      Adsense Classic 2

      Collapse

      Related Topics

      Collapse

       

      A2 1 to 1 Gear Box Cover Replacement Due to Crack

      I am refurbishing two converted A2 machines that I will be installing in my home basement this fall. One of them has a leaking gear box and cracked 1:1 gear box cover. I have...
       

      Streamlane Mask Halo Lights

      With huge thanks to "Toby" for all his help & expertise...my old masks now have for-real halo lights again.


      ...
       

      Baddest Tool Chest In Town

      Adios, motor boater!

      ...
       

      Aluminum Repair and Welding

      with our broken moving deck i have been asked to figure out if there is a way we can weld it back together in house for very little expense.
      http://aluminumrepair.com/...
       

      Setting Table Harness Connections

      Hi, guys.

      We recently replaced our setting table harness and when the machine's run in diagnostic mode, we get 01, 02, 03, 04 + 09 errors, or when you place pins...
       

      check this jam...

      the ball stuck the table up

      ...
      Working...
      X