Announcement

Collapse
No announcement yet.

New Issue has arrived

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • New Issue has arrived

    You guys prior to this post helped me eliminate the H7 error I've been getting constantly. Now a new one has arrived. Say I'm oiling the entire house. Out of 30 lanes 27 are oiled correct. The oil is laid down correctly on the forward run and reverse run. Now the other three lanes. The machine goes down the lane. Strips but doesn't oil on the forward run but it oils correctly on the reverse run. What's causing this? Relays? Thanks in advance.

    Just so you guys know I have a Kustodian ION

  • #2
    I dont have experience with the battery machines...

    But are your batteries getting weak at that point causing that issue? Sounds like a possibility since its after the same amount of lanes....

    MIke
    DO A NEAT CLEAN JOB, AND FIX IT RIGHT THE FIRST TIME. THE ONLY WAY TO WORK.

    Comment


    • #3
      Originally posted by Reconbbs View Post
      You guys prior to this post helped me eliminate the H7 error I've been getting constantly. Now a new one has arrived. Say I'm oiling the entire house. Out of 30 lanes 27 are oiled correct. The oil is laid down correctly on the forward run and reverse run. Now the other three lanes. The machine goes down the lane. Strips but doesn't oil on the forward run but it oils correctly on the reverse run. What's causing this? Relays? Thanks in advance.

      Just so you guys know I have a Kustodian ION
      The 3 lanes at the end or 3 random lanes out of the 30?

      Comment


      • #4
        Walk with the machine as it runs down the lane. My guess it, either the oil pump is not coming on, or the buffer motor is not coming on. With the batteries comes a new set of issues. The brushes fro the buffer motor and oil pump motor need to be cleaned ever so often.

        What model ION do you have?
        Conditioner: Pantene Pro-V Brunette Expressions with Color Enhancer
        Cleaner: Fabuloso Spring Fresh with Bleach Alternative
        Cloth: ShamWow!
        Machine: Johnny 5
        Surface: Melamine-impregnated, phenolic-treated, high pressure pressed craft paper

        Comment


        • #5
          Try swapping out the 4th relay from left to right which is the oil pump relay with one of the other white relays. The other relay that I've seen cause this problem is the 11th relay which is your forward drive relay. When swapping these relays I would suggest doing one at a time and know which relay you swapped so you can then replace it unless you already have an extra white relay (158-1420G). Below is a link so you can get the PDF file of a picture of the center plate with relay locations.

          http://kegel.net/kb/questions.php?questionid=169

          Hope this helps

          Comment

          Topic Starter RibbonScript

          Collapse

          Adsense Classic 2

          Collapse
          widgetinstance 666 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
           

          Table cutting off before the end of the cycle

          I have one lane that has been giving me trouble lately. It used to be every once in awhile but now it is happening every cycle. Start 1st ball cycle, sweep drops does the usual...
           

          ETU diagnostic tool

          I've posted before about wanting to try and figure out how to fix these trigger boards we have. I'm trying to map the thing out and create a schematic, but it's slow going, especially...
           

          Gutter Straps

          Hey everyone, I hope someone can direct me in the right direction. I'm looking to find either a part number or someone willing to part with some.gutter straps. I have plastic...
           

          AMF 82-90XL BE Gearbox seals part number cross reference.

          I have spent a few hours cross checking part numbers for my 82-90xl's Back end gearboxes. I have found that most auto part stores carry these seals for a fraction of the price...
           

          Roller Clutch issue

          Has anyone had to remove the plastic ring in the back side of the plate in order to achieve good indexing? I now have 2 roller clutches without the backing rings in service. Either...
           

          Another pivot bearing broke.

          One and a half year old GSX machines. This will be the 5th pivot bearing that has broke. This one decided to take out a few things with it. Snapped the stroke limiter shock stud...
          Working...
          X