Announcement

Collapse
No announcement yet.

Help!! sweep problem

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Help!! sweep problem

    Have a problem with sweep not running, i moved table plug over and the sweep motor runs. i know its a problem on the machine side and not chasis. i looked through c-1 plug and thats fine. the capacitors are good. i put a new plug and cord on the sweep side that didn't fix the problem. new sweep run and sweep reverse switch on the control box didint help. Cleaned out the chanel with the shop vac didnt help. I'm sure its something I'm overlooking . Need help badly!!

  • #2
    Does the sweep hum or is it just dead through it's own cord?
    70's MP/PBL/LBS,Q-Score
    Prolane Walker sport

    Comment


    • #3
      Check your sweep run and rev. switch ive run into this before

      Comment


      • #4
        on the control box?

        Comment


        • #5
          The sweep does hum

          Comment


          • #6
            I know you said chassis is fine but M2 will cause this.
            70's MP/PBL/LBS,Q-Score
            Prolane Walker sport

            Comment


            • #7
              ok i will check

              Comment


              • #8
                m2 is good

                Comment


                • #9
                  How about the pins on the M2 any burnt? You can also have a peek-a-boo pin/socket in the C1 that wont let the motor choose direction of rotation so it just hums because it doesn't know which way to spin.
                  70's MP/PBL/LBS,Q-Score
                  Prolane Walker sport

                  Comment


                  • #10
                    no burnt pins. i have a good spare chasis and it does the same thing. let me check the pins again

                    Comment


                    • #11
                      Looks like you haven't check your contactor in the chassis. What kind do you have? I would look at the contacts if it mechanical or swap it out if it is a bowltronic contactor.

                      Comment


                      • #12
                        If those prove to be all ok/not loose in the block/see if the sweep will run in reverse. If that dont work you can try swapping the caps 1 at a time with the table because those are proven good in service.
                        70's MP/PBL/LBS,Q-Score
                        Prolane Walker sport

                        Comment


                        • #13
                          contactor on the chasis is good. i replaced caps, but will look in that area again

                          Comment


                          • #14
                            will not run in reverse just hums

                            Comment


                            • #15
                              It is getting power so the contactor is good, cent switch is good or it wouldn't run by the table wire. It just dont know which way to turn or it is not getting the jolt from the caps in the sweep circuit.
                              70's MP/PBL/LBS,Q-Score
                              Prolane Walker sport

                              Comment

                              Topic Starter RibbonScript

                              Collapse

                              Adsense Classic 2

                              Collapse

                              Related Topics

                              Collapse

                               

                              Streamlane Mask Halo Lights

                              With huge thanks to "Toby" for all his help & expertise...my old masks now have for-real halo lights again.


                              ...
                               

                              Baddest Tool Chest In Town

                              Adios, motor boater!

                              ...
                               

                              Aluminum Repair and Welding

                              with our broken moving deck i have been asked to figure out if there is a way we can weld it back together in house for very little expense.
                              http://aluminumrepair.com/...
                               

                              Setting Table Harness Connections

                              Hi, guys.

                              We recently replaced our setting table harness and when the machine's run in diagnostic mode, we get 01, 02, 03, 04 + 09 errors, or when you place pins...
                               

                              check this jam...

                              the ball stuck the table up

                              ...
                              Working...
                              X