Announcement

Collapse
No announcement yet.

More sweep problems

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • More sweep problems

    This one is giving me a headache. Here is the deal, sweep comes to guard - no problem, table comes down and picks up pins - no problem, sweep runs through to clean off pindeck and returns to guard - no problem, table respots pins and returns to its zero position - no problem, when sweep returns to guard, it raises maybe 3 to 4 inches, stops and then the motor hums - PROBLEM!!! I feel like Charlie Brown. No matter what I try, I cant seem to kick the football. Anyway, the motor, centrif, chassis, caps, c-1, and power plug are all in good working condition. I am stumpt.
    Ouch...., thats gonna need stitches

  • #2
    have you actually swapped the motor? If not I would go there first because it is easy but I might lean towards the gearbox if it works through the rest of the cycle.
    Sometimes we have to do stuff to get by....Just go back and do it right when the "by" has passed!!

    Comment


    • #3
      Try and jump Table motor with sweep motor?
      Try another Chassis?
      How about the short rod #3162 10 1/8 (nuts tight) and not binding on arm?
      If at first you don't succeed, try, try, again. Then quit. There's no use being a damn fool about it." -W.C.Fields

      Comment


      • #4
        I would suggest running your sweep to second guard position and unplug it, now crank the sweep from second gaurd up towards 0 and see if you feel any kind of tightness or binding as you crank to the position where it is stopping...if it does it in the same spot its possible you have a bad tooth in a gear creating the issue...

        Comment


        • #5
          Originally posted by RonB View Post
          I would suggest running your sweep to second guard position and unplug it, now crank the sweep from second gaurd up towards 0 and see if you feel any kind of tightness or binding as you crank to the position where it is stopping...if it does it in the same spot its possible you have a bad tooth in a gear creating the issue...
          That's what it sounds like is going on.

          Comment


          • #6
            I am with Smurtland, I'd change the gearbox if I were you and see how that goes, as it seems to work fine right up to that point, gearbox probably has a bind in it at that point...
            AS REQUESTED....The all new and VERY improved "super cool" Pin_Head with super hip shades.....

            Comment


            • #7
              Originally posted by Pin_Head View Post
              I am with Smurtland, I'd change the gearbox if I were you and see how that goes, as it seems to work fine right up to that point, gearbox probably has a bind in it at that point...
              I agree, you will probably find a tooth broke off the helix. gears or the ring gear. ( bad news )

              Comment


              • #8
                Thats neat that yall would suggest pretty much the same things, I did run it by hand before I looked at all the replies. It does get fairly tight at the same point each time. I guess its a good thing we rebuilt a front end gearbox a few days ago.

                Thanks everyone, its time to carry that not so light thing across the house and see if it works.
                Ouch...., thats gonna need stitches

                Comment


                • #9
                  Before changing a sweep gearbox when these types of things occur, its a good idea to disconnect the crank rod from the crank arm to do the following: 1, being able to crank the gearbox a few rotations with it disconnected from the sweep to check for binds, and 2, being able to manually move the sweep by hand to also check for binds.

                  Comment

                  Topic Starter RibbonScript

                  Collapse

                  Adsense Classic 2

                  Collapse
                  widgetinstance 666 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                   

                  Table cutting off before the end of the cycle

                  I have one lane that has been giving me trouble lately. It used to be every once in awhile but now it is happening every cycle. Start 1st ball cycle, sweep drops does the usual...
                   

                  ETU diagnostic tool

                  I've posted before about wanting to try and figure out how to fix these trigger boards we have. I'm trying to map the thing out and create a schematic, but it's slow going, especially...
                   

                  Gutter Straps

                  Hey everyone, I hope someone can direct me in the right direction. I'm looking to find either a part number or someone willing to part with some.gutter straps. I have plastic...
                   

                  AMF 82-90XL BE Gearbox seals part number cross reference.

                  I have spent a few hours cross checking part numbers for my 82-90xl's Back end gearboxes. I have found that most auto part stores carry these seals for a fraction of the price...
                   

                  Roller Clutch issue

                  Has anyone had to remove the plastic ring in the back side of the plate in order to achieve good indexing? I now have 2 roller clutches without the backing rings in service. Either...
                   

                  Another pivot bearing broke.

                  One and a half year old GSX machines. This will be the 5th pivot bearing that has broke. This one decided to take out a few things with it. Snapped the stroke limiter shock stud...
                  Working...
                  X