Announcement

Collapse
No announcement yet.

no ball lights!

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • no ball lights!

    got a lane that is not happy. 82-70 with s.s. chassis. when the machine gets power 1st,2nd, and strike light all light up for about a tenth of a second then turn off, all of them. can not get them to come back for the life of me. not the green plug, went through c1 & 2 machine side, different chassis and still the same result. i am sure i am looking for something grounding out somewhere but thought i would ask the community their thoughts. maybe someone has had this problem before and knows the solution. any help would be great. thanks ahead of time.
    watch out, they're everywhere!

  • #2
    Check masking unit connections.
    IT'S CARNIVAL TIME!!!

    Comment


    • #3
      New one for me but if its not the board there may be a screw or something grounding the heatsink under T1 or there may be an issue with the klixon. I have seen all the ball lights flash once sometimes when the machine turns on but everything else is fine.

      Comment


      • #4
        Originally posted by Tablejam
        New one for me but if its not the board there may be a screw or something grounding the heatsink under T1 or there may be an issue with the klixon. I have seen all the ball lights flash once sometimes when the machine turns on but everything else is fine.


        Klixon will cycle on & off until it's shot - usual cycle time - 10-20 seconds. The Klixon is probably shot by now - which is probably why you aren't seeing any lights at this point. Take it out of the chassis & inspect the innards. 2 copper looking discs inside - if it's shot, you'll see the discoloration or the burns better yet, check it with a meter for continuity.

        Find that screw or shorted diode.
        I've had enough of hope & chains.

        Comment


        • #5
          But the OP said different chassis, same result.... Whether or not it was a known working chassis put in place is another story.
          "Where are we going, and why are we in a hand basket?"

          --Kat

          Comment


          • #6
            yea tried 3 known good chassis on this lane. i still have not found the problem yet but hopefully soon.
            watch out, they're everywhere!

            Comment


            • #7
              Well if all these chassis have working ball lights on other machines then on this machine it must be an issue between the connection on the chassis to the mask.

              Comment


              • #8
                Could be bad ground to frame.
                "Where are we going, and why are we in a hand basket?"

                --Kat

                Comment


                • #9
                  finally figured it out. had to cut away a foot or so of the insulation to find 4 wires that were fused together. seperated them and ball lights came back. thanks for the help.
                  watch out, they're everywhere!

                  Comment


                  • #10
                    Which 4 wires?
                    Charley
                    82-70's SS Chassis Omega-Tek w/expanders
                    2009 Qubica scoring 3QT's and 6 box.

                    Comment

                    Topic Starter RibbonScript

                    Collapse

                    Adsense Classic 2

                    Collapse
                    widgetinstance 666 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                     

                    Table cutting off before the end of the cycle

                    I have one lane that has been giving me trouble lately. It used to be every once in awhile but now it is happening every cycle. Start 1st ball cycle, sweep drops does the usual...
                     

                    ETU diagnostic tool

                    I've posted before about wanting to try and figure out how to fix these trigger boards we have. I'm trying to map the thing out and create a schematic, but it's slow going, especially...
                     

                    Gutter Straps

                    Hey everyone, I hope someone can direct me in the right direction. I'm looking to find either a part number or someone willing to part with some.gutter straps. I have plastic...
                     

                    AMF 82-90XL BE Gearbox seals part number cross reference.

                    I have spent a few hours cross checking part numbers for my 82-90xl's Back end gearboxes. I have found that most auto part stores carry these seals for a fraction of the price...
                     

                    Roller Clutch issue

                    Has anyone had to remove the plastic ring in the back side of the plate in order to achieve good indexing? I now have 2 roller clutches without the backing rings in service. Either...
                     

                    Another pivot bearing broke.

                    One and a half year old GSX machines. This will be the 5th pivot bearing that has broke. This one decided to take out a few things with it. Snapped the stroke limiter shock stud...
                    Working...
                    X