Announcement

Collapse
No announcement yet.

SS Chassis Issue

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • SS Chassis Issue

    Swapped board and machines - issue follows the chassis

    Intermittently (could go a week without issue) no motors will run (all 3) and the ball lights on the mask go out when the issue presents itself

    One of the circuit breakers?

  • #2
    Wow... thats atough one. If I were you I would start swapping individual parts with other lanes until the problem moves
    Giving bowlers less to complain about, one lane at a time

    Comment


    • #3
      For it to have nothing at all when the problem arises, could it be T1 on its way out dying a slow death?
      AS REQUESTED....The all new and VERY improved "super cool" Pin_Head with super hip shades.....

      Comment


      • #4
        Originally posted by Pin_Head View Post
        For it to have nothing at all when the problem arises, could it be T1 on its way out dying a slow death?
        Yeah sure smells like it.

        Comment


        • #5
          If its not the T1, i have had chassis's in the past that when you dont have the (elco plug? ours are a different square shape) plug that goes to the masking unit in or seated correctly it will give you different levels of machine operation, some of ours work 99% just without the mask lights, and others wont even turn on, maybe you have a loose connection/bad solder joint on this plug, unplugging/moving this connector maybe reconnecting the short for a time. Just a thought.

          Comment


          • #6
            This is an Elco chassis - converted to a C-23

            Comment


            • #7
              How is the plug converted? Bad mask switch connection?
              Regards,

              Billy T
              bthompson@qubicaamf.us

              Comment


              • #8
                Originally posted by 8270king View Post
                Swapped board and machines - issue follows the chassis

                Intermittently (could go a week without issue) no motors will run (all 3) and the ball lights on the mask go out when the issue presents itself

                One of the circuit breakers?
                Interesting. If you still had the green ELCO plug I would suspect that or the connection at the motherboard but the C23 plug is more secure in its connection, unless, like the C plugs, there is a bad pin or wire in the plug. I think the clue here is how it behaves the moment this happens, SS chassis right? If it is running then all of a sudden all of this stuff just goes dead then I would be looking at the breakers/fuses, T1, etc. If it is running then all of a sudden (maybe even stops mid cycle) the pit light goes off, and it behaves like it would when it was turned off, in other words the BE runs with the ball lights on until the time delay expires, then it doesn't come back on (at this point all 3 motors would be off and no ball lights lit), then I would suspect the machine is losing the mask switch connection somewhere (or in the chassis) and if I thought it was the chassis I would start at the ELCO/C23 plug, the entire time I assume that any motor can manually be run by engaging its relay?
                Last edited by Tablejam; 07-23-2012, 05:44 PM.

                Comment


                • #9
                  Acted as if the CB1 was bad - traced the wires - one went to the M2 relay - changed it and marked the old one - it ran all day so far

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by 8270king View Post
                    Acted as if the CB1 was bad - traced the wires - one went to the M2 relay - changed it and marked the old one - it ran all day so far
                    Interesting.

                    Comment


                    • #11
                      Its been a few days.... Sure you would have said something back buy now if you were still having problems.... But just wanted to add something.... Threw the wires i have looked at the M2 gets its main power from the M1.... And that comes frim the T1.... If the T1 starts to malfunction it would normally blow the F1 or CB1 depending on your chassie set up... If you have not blow a fuse or A mini CB then take the M1 and swap with the lane to the left and M2 with the lane to the right and see were it goes..
                      do it all RIGHT, do it all the FIRST TIME!!

                      Comment


                      • #12
                        So far no issues - and this chassis did this on more than one machine with more than one Omega Tek board

                        Hopefully fixed

                        I am leaning towards a bad relay

                        Comment


                        • #13
                          Sill no issue

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by 8270king View Post
                            Sill no issue
                            Fingers crossed Jerry, but I'd say you got it mate!!
                            AS REQUESTED....The all new and VERY improved "super cool" Pin_Head with super hip shades.....

                            Comment

                            Topic Starter RibbonScript

                            Collapse

                            Adsense Classic 2

                            Collapse
                            widgetinstance 666 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                             

                            Well this is a first.

                            We all from time to time have one of those “wow I’ve never seen THAT before” moments. Well today was one of those for me when my night tech texts me to say lane 16 is out...
                             

                            Ball return wheel guide roller removal.

                            Hey guys, i could just use a bit of advice trying to get this part out, first time I've had to do one of these. I got it to move a few turns but its come to a point where it has...
                             

                            Even old mechanics find something new.

                            All my years working on these things I never had this happen…… until last week. ...
                             

                            82-90XL Frontend Gearbox Parts - Rebuild Woes

                            We have 5 of the 088000365 replacement gear kits on the shelf, and I pulled two gearboxes off machines earlier this week, so I thought I'd try my hand at rebuilding them and save...
                             

                            Prolane damage

                            Can this be repaired?
                             

                            LED Ball Lights

                            Made an LED conversion for A2's and Frameworx masks. It can also be modded for the Harmony masks to accept 2 x 5mm led's and/or a 12v supply. Once I'm happy with the performance/design...
                            Working...
                            X