Announcement

Collapse
No announcement yet.

no cycle

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • no cycle

    our place was just hit with lightening. i have a machine now that will not cycle...from anywhere..the 10th frame switch, the cycle button, the cushion ms, or the rpo in the accuscore. if i bypass managers control (VIA the A&MC BOX) it will cycle as usual. SO i figured it was a bad toggle switch at the counter. I replaced it. Tested it, No good. This is what else I've done,,,,
    Replaced cushion MS
    Replaced SA MS
    Replaced cycle button in rear control box
    Replaced Sweep run and Sweep reverse toggles in rear control box
    Replaced 10th frame switch
    Replaced CWC
    Replaced mask PC board (shot in the dark)
    Checked all chassis plugs
    Changed chassis (twice)
    Checked Russell-Stoll plug
    Checked sweep motor plug
    Replaced main circuit breaker in rear control box

    Any ideas from anybody would be GREATLY APPRECIATED. I have too many lumps on my head from hitting it against the wall trying to figure this out.
    Thanks!!!
    Geminix

    P.S. I have 82-70 machines with omega-tek mk-70 boards and expander cards interfaced into the accuscores.

    [This message has been edited by geminix (edited 10-06-2000).]

  • #2
    Re: no cycle

    CHECK YOUR MASKING UNIT SWITCH.
    WHEN YOU CHANGED THE CHASIS DID YOU SWAP OUT THE OMEGA TEK BOARD OR DID YOU USE THE SAME ONE?

    Comment


    • #3
      Re: no cycle

      The machine may think it is in 'Instuct-o-mat
      if so it would innore all cycle signals.

      Good luck
      Peanut
      Peanut

      Comment


      • #4
        Re: no cycle

        Put an old 5 board chassis on the machine. I will bet that the instructomat light will be lit in the #1 board. If yes, change the diodes in the manager control box at the counter if you already have not.

        Comment


        • #5
          Re: no cycle

          Just my 2 cents here but we had the same prob. I believe it was just the ctm1 CAP in the wireway..check those caps!!! You should read about 50K. If not its bad....oh yea if it reads OL when u get past 100 or so its bad heheehe


          deadwood

          [This message has been edited by deadwood (edited 10-06-2000).]

          Comment


          • #6
            Re: no cycle

            If you can run the sweep with the “sweep run” switch on the control box, then you’re definitely stuck in instructomat (shadow). I would go with Talon’s suggestion of changing the diode at the manager control switch.
            Dutch
            PS. If that's all that happened from a direct lightening strike, consider yourself VERY fortunate.

            Comment


            • #7
              Re: no cycle

              I would check your relays also...they dont like lightning...Basically check all electrical, growin up in the midwest ive seen what lightning can do...it aint pretty

              deadwood

              Comment


              • #8
                Re: no cycle

                Thank you for your help! I replaced the diodes in the manager's control and that did the trick! Thank you Talon!!!!
                Geminix

                P.S. Dutch, we did have 2 CWC's go down as well, but that's all, so I am grateful. Thanks again!

                Comment

                Topic Starter RibbonScript

                Collapse

                Adsense Classic 2

                Collapse
                widgetinstance 666 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                 

                Rake sweeping out of time, and pin launching onto lane.

                I work on some nice old Brunswick A-2 pin setters. Most issues I've come across haven't been to problematic to figure out. But being I can't seem to get it to recreate the issue...
                 

                Strange sweep problem

                I’m a rookie mechanic and have been working on pinsetters for 2 years. One of my lanes has a problem with a sweep possibly coasting. I don’t know what could be causing it...
                 

                GSX Distributor shaft bearings

                Two part topic:
                1. Plastic bearing (#66) used in place of regular sealed bearing (#51) -- thoughts?

                2. ANY of these bearings with the black support mount...
                 

                The Legacy of the A2

                I was recently disheartened to learn that a bowling center that I once serviced was actively looking to replace their A2's. I understand that most military bases and educational...
                 

                Table turning on short stroke.

                Hello dear Bowltech members.
                First let me say thank you for your time. am plagued by a big issue for three weeks now.
                our technician is working full time on another...
                 

                Another pivot bearing broke.

                One and a half year old GSX machines. This will be the 5th pivot bearing that has broke. This one decided to take out a few things with it. Snapped the stroke limiter shock stud...
                Working...
                X