Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sure-pik problem

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse

TOTY

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sure-pik problem

    I have a mod-IV sure pik that will only work in auxiliary. It won't work in normal when the machines are turned on. The relay gets extremely HOT when in normal mode, even though it does not work. This is what I have done and replaced so far :

    1. Replaced the relay twice.
    2. Replaced the entire insides of the power box, including the transformer, fusestat fuse holder, 11 pin socket,and the auxiliary switch.
    3. Replaced the safety switch.
    4. Checked junction boxes underneath.
    5. Checked main receptacle box
    6. Replaced drive motor and blower motor (I'm grasping at straws here)

    When I turn the auxiliary switch on and off, I see the contacts of the relay go on and off, but nothing happens except the relay getting very hot when in normal mode, and of course the sure pik works fine when in auxiliary mode.
    Any help would be appreciated
    Thanksssssssssssss
    Bob

  • #2
    Re: Sure-pik problem

    is the safety switch faulty? as in under the flap
    i don't need mods, i am a bloody genius

    Comment


    • #3
      Re: Sure-pik problem

      [ November 06, 2001: Message edited by: geminix ]

      Comment


      • #4
        Re: Sure-pik problem

        Geminix, Last year we had a similar problem. The transformer ran hot and only on aux.. I ran a temporary zip cord line from the AMC box to the sure pik relay box. The sure pik ran normaly in either position. Somewhere the line was shorted or pinched. We ran a permanent line and everything was OK. Never looked at the original wiring because it no longer mattered, just went on to other "stuff".
        "Gun control is the policy of tyrants"
        Rep. Rob Bishop (R-UT)

        Comment


        • #5
          Re: Sure-pik problem

          As said earlier....the wire to the amc box has probably been either shorted or chewed on by a rat or mouse....it should be terminal 2&3 on the terminal strip closest to the foul line.

          Good luck
          Jerry

          Comment


          • #6
            Re: Sure-pik problem

            [ November 06, 2001: Message edited by: geminix ]

            Comment


            • #7
              Re: Sure-pik problem

              Sorry for the late reply. I've run a new line from the A & MC box to the sure pik terminals 2 & 3. No luck [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif[/img] (( Any other ideas????

              Comment


              • #8
                Re: Sure-pik problem

                I hope you meant terminals 2 & 10! 2&10 at the relay that is.

                [ August 24, 2001: Message edited by: Jimmy Jam ]

                Comment


                • #9
                  Re: Sure-pik problem

                  Thanks

                  [ November 06, 2001: Message edited by: geminix ]

                  Comment

                  Topic Starter RibbonScript

                  Collapse

                  Adsense Classic 2

                  Collapse
                  widgetinstance 666 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                   

                  Black Consoles

                  I got tired of the black consoles braking and they look bad.so I made my own....
                   

                  Deck knocking pins over on new racks (Need help ASAP)

                  I am still very new to working on a2s first off.

                  We started having this issue on tuesday where when the pinsetter goes to spot a new set of pins, a few of them fall...
                   

                  Express Model B 40 lanemachine

                  Can somebody give an explaniton how pins 2, 3, 6 are supposed to be connected. I had a shortcircuit there for the drive motor connection because of water leakage.
                   

                  82-70 Distributor belt pulling to the side.

                  I have a distributor that is pulling the belt hard to the left in the nine pin position (and possibly 6 pin), but seems fine in the other spots. As you can see the residue and...
                   

                  82-90 XLi Pin Elevator

                  I have several Pin Elevators that I believe to be out of round on my XLi's and was curious if anyone has ever run across this before and is so, what you did about it.
                  I'm...
                  Working...
                  X