Announcement

Collapse
No announcement yet.

Autoscorer problem... HELP!

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Autoscorer problem... HELP!

    We have a Qubica automatic scoring system, 82-70 machines with Omega-Tek MK-70 Omniboards in the chassis, and an MK-70EXP expander card to interface the automatic scoring. I have one machine that absolutely refuses to work right with this setup. When I install the expander board, I lose strike cycle, and the autoscorer will not control the machine for reset, short cycle (gutter or 7/10 pick-off), and 10th frame reset. I've replaced the T- and S- cam switches, the OS and bin switch, checked every adjustment possible at least twice, and it still doesn't work. I think I've ruled out the chassis and machine interface module, as they work fine when installed on a different machine. I'm welcoming any ideas outside of rewiring the entire machine... Any ideas?
    <span style="font-style: italic">Educatio est omnium efficacissima forma rebellionis</span>

  • #2
    Re: Autoscorer problem... HELP!

    Have you tried changing the cable from the Q-interface to the machine?

    Comment


    • #3
      Re: Autoscorer problem... HELP!

      do you have six boxes or f-boxes? i would try changing that with anothr pair of lanes. have you checked the pisetter peramiters? i have those go out all the time. just a thought.

      alex
      Conditioner: Pantene Pro-V Brunette Expressions with Color Enhancer
      Cleaner: Fabuloso Spring Fresh with Bleach Alternative
      Cloth: ShamWow!
      Machine: Johnny 5
      Surface: Melamine-impregnated, phenolic-treated, high pressure pressed craft paper

      Comment


      • #4
        Re: Autoscorer problem... HELP!

        Quote:]Originally posted by shamefowjze:
        do you have six boxes or f-boxes? i would try changing that with anothr pair of lanes. have you checked the pisetter peramiters? i have those go out all the time. just a thought.

        alex
        [/QUOTE]

        (in reply to previous) I changed out the machine interface and cables from lanes 1-2 to lanes 7-8, and 7-8 has run with no problems...

        The units we have are SIX boxes... no matter how I set them up (including copying the exact settings from a set of working machines). I watch the interface, and the MK70EXP shows standing pin calculations, the machine interface LED flashes red momentarily (data send), but it just seems like the machine just ignores the signals. The closest symptom I can describe it as is if an off-spot signal is sent to the chassis... but the OS switch and wire tests OK. I'm confuzed...
        [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img]
        <span style="font-style: italic">Educatio est omnium efficacissima forma rebellionis</span>

        Comment

        Topic Starter RibbonScript

        Collapse

        Adsense Classic 2

        Collapse
        widgetinstance 666 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
         

        Well this is a first.

        We all from time to time have one of those “wow I’ve never seen THAT before” moments. Well today was one of those for me when my night tech texts me to say lane 16 is out...
         

        Ball return wheel guide roller removal.

        Hey guys, i could just use a bit of advice trying to get this part out, first time I've had to do one of these. I got it to move a few turns but its come to a point where it has...
         

        Even old mechanics find something new.

        All my years working on these things I never had this happen…… until last week. ...
         

        82-90XL Frontend Gearbox Parts - Rebuild Woes

        We have 5 of the 088000365 replacement gear kits on the shelf, and I pulled two gearboxes off machines earlier this week, so I thought I'd try my hand at rebuilding them and save...
         

        Prolane damage

        Can this be repaired?
         

        LED Ball Lights

        Made an LED conversion for A2's and Frameworx masks. It can also be modded for the Harmony masks to accept 2 x 5mm led's and/or a 12v supply. Once I'm happy with the performance/design...
        Working...
        X