Announcement

Collapse
No announcement yet.

lane turns on/off HELP

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • lane turns on/off HELP

    I've been having a problem now for the last 2 weeks with one of my lanes. what happens is during play the lane turns off and on again every hour or so, causing all sorts of problems [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/mad.gif[/img] (M relay jumps on and off?) [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img] . Also when this lane is off the front desk shows green line on lane # thinking the lane is turned on/off down the back? [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img] . I have accuscore and SS chassis with omega tek MK 70 expander boards PLEASE HELP. [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/usflag.jpg[/img]

    THINGS I HAVE DONE [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img] .
    1.CHANGED RELAYS
    2.CHANGED ALL WIRES ON C1 PLUG MALE/FEMALE
    3.CHECKED C2 PLUG
    4.CHANGED CHASSIS
    5.CHANGED MASTER CB ON REAR CONTROL PANEL
    6.CHANGED CURTAIN WALL CHASSIS
    7.CHECKED J BOX

    Please help

    J.C

    "NOTHING HITS LIKE A HAMMER"

  • #2
    Re: lane turns on/off HELP

    Check the Russel Stoll plug.....they do not last forever.

    Check the wires from the Russel Stoll plug to the term strip.

    Jerry

    Comment


    • #3
      Re: lane turns on/off HELP

      In our centre which we work, on the front desk computer ( advantage system, with accuscore cws), we have a green line appears at random intervals, and for prolonged periods of time. This corresonds to the lane with which the problem with the machine cutting on and off during cycling occurs.

      This green line indicates either the lane is on stand-alone or is turned off at a point down the back.

      If it was the power plug, surely the front desk monitor, green line, would fliker, as this would correspond to the cutting on and off of the power during the time when the machine is on, and not being used. But the line appears on the screen for prolonged periods of time!?! [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img]

      When the power problem occurs the machine during spotting will drop pins as a jerky table action occurs. But during re-spot its not so bad as all that happens is that the machine stops dead for a second and then carries on again. First and/or second ball lights do go off then back on again. [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eek.gif[/img]

      Tonight i have also swaped around our lane 8 card to see if the problem left the lane onto another, but no luck!
      So, have replaced the mask unit switch also tonight to see if this has any effect, but very doubtfull.

      Could this be a problem related to our front desk computer? Have replaced cutain wall and no effect. [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/mad.gif[/img]
      Bring me the freshest "Mean Green" known to man! Juice on!

      Comment


      • #4
        Re: lane turns on/off HELP

        Originally posted by THEHAMMER:
        I've been having a problem now for the last 2 weeks with one of my lanes. what happens is during play the lane turns off and on again every hour or so, causing all sorts of problems [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/mad.gif[/img] (M relay jumps on and off?) [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img] . Also when this lane is off the front desk shows green line on lane # thinking the lane is turned on/off down the back? [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img] . I have accuscore and SS chassis with omega tek MK 70 expander boards PLEASE HELP. [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/usflag.jpg[/img]

        THINGS I HAVE DONE [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img] .
        1.CHANGED RELAYS
        2.CHANGED ALL WIRES ON C1 PLUG MALE/FEMALE
        3.CHECKED C2 PLUG
        4.CHANGED CHASSIS
        5.CHANGED MASTER CB ON REAR CONTROL PANEL
        6.CHANGED CURTAIN WALL CHASSIS
        7.CHECKED J BOX

        Please help

        J.C

        "NOTHING HITS LIKE A HAMMER"
        <font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">I would also check the A&amp;MC Plug going to the machine, it could be loose. I've had that happen before.

        I also agree with King, check the russel stoll plug, and wires.

        MCSS
        Mike

        Comment


        • #5
          Re: lane turns on/off HELP

          Definately check the plugs, russell stoll, a&amp;mc and also check your green plug on the side of the chassis, could be a bad connection in there
          All I want in life is to turn wrenches and climb around pinsetters/pinspotters again :/

          Comment


          • #6
            Re: lane turns on/off HELP

            Rep added it for me but check your A&amp;MC plug for a bad connection. May be barely plugged in.
            Pinspotters do not break down when they are not running!

            Comment


            • #7
              Re: lane turns on/off HELP

              Originally posted by THEHAMMER:
              I've been having a problem now for the last 2 weeks with one of my lanes. what happens is during play the lane turns off and on again every hour or so, causing all sorts of problems [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/mad.gif[/img] (M relay jumps on and off?) [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img] . Also when this lane is off the front desk shows green line on lane # thinking the lane is turned on/off down the back? [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img] . I have accuscore and SS chassis with omega tek MK 70 expander boards PLEASE HELP. [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/usflag.jpg[/img]

              THINGS I HAVE DONE [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img] .
              1.CHANGED RELAYS
              2.CHANGED ALL WIRES ON C1 PLUG MALE/FEMALE
              3.CHECKED C2 PLUG
              4.CHANGED CHASSIS
              5.CHANGED MASTER CB ON REAR CONTROL PANEL
              6.CHANGED CURTAIN WALL CHASSIS
              7.CHECKED J BOX

              Please help

              J.C

              "NOTHING HITS LIKE A HAMMER"
              <font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Check for a flakey LANE A board in the LIU. Sometimes one of hte resistors gets burned up and will show maintenance bars for no reason due to reading insufficient voltage from the T2 in the pinsetter chassis. Remember, the LIU is responsible for interfacing the scoring to the pinsetters and for turning them on/off. Lane A boards control banks of 8 machines.
              "Where are we going, and why are we in a hand basket?"

              --Kat

              Comment


              • #8
                Re: lane turns on/off HELP

                Connect 5 &amp; 6 in the A&amp;MC box, if the problem is gone then, you know it's not in the machine but between the counter and the machine.
                But to me it looks more a problem in your masking plug(do you have an MP or a solid state chassis ? (MP-round plug from chassis to mask, SS-flat plug from chassis to mask)).
                Good Luck
                Martin
                So it goes.

                Comment


                • #9
                  Re: lane turns on/off HELP

                  Or use these relays; you can manualy activate them:

                  off
                  [img]http://pic2.****************/VOL26/934456/1718790/23196461.jpg[/img]

                  on
                  [img]http://pic2.****************/VOL26/934456/1718790/23196532.jpg[/img]

                  Martin
                  So it goes.

                  Comment


                  • #10
                    Re: lane turns on/off HELP

                    If the problem is not in the pwr plug and you have changed lane A boards and Cpu board, check your homerun box, switch your cables to an empty port, sometimes a port will go bad on the box. And that feeds info through the LIU. Good Luck.
                    Without Mechanics Where Would We Be?

                    Comment


                    • #11
                      Re: lane turns on/off HELP

                      It's been a while, but I don't think the green bar appears on the Advantage unless the wall breaker or machine CB (off TSC-2 I think) is open, chassis or main RS is unplugged.
                      So, there should be your finite set of circuits to test.
                      If I read it right, it only goes sputtery when the machine is in a cycle. This indicates that the problem is probably somewhere that vibrates when pins are hit, when sweep drops, or when ball goes into the exit.
                      You don't have Magic Triangles with halo lites, do you?

                      The Big Red 'Fro

                      Comment


                      • #12
                        Re: lane turns on/off HELP

                        I don't think it has to do with scoring because you'd probably be off line with that pair for a while if the scoring had something to do with it. Also, it's only one lane.

                        Comment


                        • #13
                          Re: lane turns on/off HELP

                          Originally posted by Magic Triangle:
                          I don't think it has to do with scoring because you'd probably be off line with that pair for a while if the scoring had something to do with it. Also, it's only one lane.
                          <font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">But, the Lane A board will pick up the voltage for the Manager Control Circuit (emitted by T2). If it does not sense the voltage, then it will put up a maintenance bar. Lane A baords can cause problems on just one lane. There are 8 sets of components on each board, one for each lane. The Lane A board contains the relays to allow the 24VAC Manager circuit to revert back to the MP Chassis and energize the M relay.
                          "Where are we going, and why are we in a hand basket?"

                          --Kat

                          Comment


                          • #14
                            Re: lane turns on/off HELP

                            THANX GUYS, HAVE TRIED ALL YOUR SUGGESTIONS (STILL THE SAME [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/mad.gif[/img] ) . ONLY HAPPENS ONCE OR TWICE A DAY??????
                            IM THINKING NOW IT MUST BE MY FRONT DESK OR LIU [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img] ?

                            "NOTHING HITS LIKE A HAMMER"
                            [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img] [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img] [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img] [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/confused.gif[/img]

                            Comment


                            • #15
                              Re: lane turns on/off HELP

                              Hey I have seen this and the problem was the switch in the masking unit was bad. The other thing I would check is your manager control box at the fron desk. When those go they do strange things. I know most of us have auto scoring and no longer use these switches but they are still there.

                              Best of luck.
                              [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif[/img]
                              Pat

                              Comment

                              Topic Starter RibbonScript

                              Collapse

                              Adsense Classic 2

                              Collapse
                              widgetinstance 666 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                               

                              Well this is a first.

                              We all from time to time have one of those “wow I’ve never seen THAT before” moments. Well today was one of those for me when my night tech texts me to say lane 16 is out...
                               

                              Ball return wheel guide roller removal.

                              Hey guys, i could just use a bit of advice trying to get this part out, first time I've had to do one of these. I got it to move a few turns but its come to a point where it has...
                               

                              Even old mechanics find something new.

                              All my years working on these things I never had this happen…… until last week. ...
                               

                              82-90XL Frontend Gearbox Parts - Rebuild Woes

                              We have 5 of the 088000365 replacement gear kits on the shelf, and I pulled two gearboxes off machines earlier this week, so I thought I'd try my hand at rebuilding them and save...
                               

                              Prolane damage

                              Can this be repaired?
                               

                              LED Ball Lights

                              Made an LED conversion for A2's and Frameworx masks. It can also be modded for the Harmony masks to accept 2 x 5mm led's and/or a 12v supply. Once I'm happy with the performance/design...
                              Working...
                              X