Announcement

Collapse
No announcement yet.

mp chassie

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • mp chassie

    i have a mp chassie that will not cycle and the backend motor will not turn on even if you try to program zero it .if i manualy push in the BE relay the backend motor turns on.but will not cycle. there is no table or sweep unless you push up on the contactor .i have changed all 3 relay i also put chassie on a diffrent mach.the breakers and the overloads all check out ok to.i put a new board in.the pit light does come on and the led lights on the board are on. i hope someone has and idea what else i should check out. could it be the T4 trans.there are no broken wires and the C1 and C2 PLUGS ARE GOOD.

  • #2
    Re: mp chassie

    You did not mention whether or not you've swapped MP boards. I would check that first if not done already.

    Next, make sure that the Program Zero pushbutton is actually good. Take a meter reading across the contact points to verify.

    If the MP boars is known working, put MP Chassis back onto the pinsetter. When you power it up, press the Stepper button on the BE control box instead of using the PBZ. It will accomplish the same thing as PBZ.

    It sounds like your MP will not come out of a Manual Intervention state. You also mentioned that the MP baors has lights. OK, this is probably a 9860 series board made by CT. There should be a jumper on that board (I'm at home and don't have the sheets) to disable Manual Interventions. You could also try that first to see.
    Sorry to ramble...

    In closing check:

    -Jumper for Manual Intervention on 9860
    -Bad PBZ on the MP
    -Swap 9860s.

    Let us know what else you've done and the results.
    "Where are we going, and why are we in a hand basket?"

    --Kat

    Comment


    • #3
      Re: mp chassie

      You bet you better check out T4, could be a blown fuse in the transformer. You can switch T3 and T4 to save on the transformer expense.

      Comment


      • #4
        Re: mp chassie

        it is not the t4 trans i did swich them around i also put a new mp board in the chassie but still wont work

        Comment

        Topic Starter RibbonScript

        Collapse

        Adsense Classic 2

        Collapse
        widgetinstance 666 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
         

        Rake sweeping out of time, and pin launching onto lane.

        I work on some nice old Brunswick A-2 pin setters. Most issues I've come across haven't been to problematic to figure out. But being I can't seem to get it to recreate the issue...
         

        Strange sweep problem

        I’m a rookie mechanic and have been working on pinsetters for 2 years. One of my lanes has a problem with a sweep possibly coasting. I don’t know what could be causing it...
         

        GSX Distributor shaft bearings

        Two part topic:
        1. Plastic bearing (#66) used in place of regular sealed bearing (#51) -- thoughts?

        2. ANY of these bearings with the black support mount...
         

        The Legacy of the A2

        I was recently disheartened to learn that a bowling center that I once serviced was actively looking to replace their A2's. I understand that most military bases and educational...
         

        Table turning on short stroke.

        Hello dear Bowltech members.
        First let me say thank you for your time. am plagued by a big issue for three weeks now.
        our technician is working full time on another...
         

        Another pivot bearing broke.

        One and a half year old GSX machines. This will be the 5th pivot bearing that has broke. This one decided to take out a few things with it. Snapped the stroke limiter shock stud...
        Working...
        X