Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dead Chassis

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse

TOTY

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dead Chassis

    Hi!

    I need to troubleshoot a "dead" MP Chassis (82-70). Tested Relays, Contactors, Thermal Trips, Klixon, PCB Card etc.
    When you apply power there is nothing - no pinspotter light or motors come on - no switches on chassis or front of machine control panel work...

    Pins and sockets seem fine and power is tracable inside the chassis - just no switch on..

    What next?

    I am thinking T1? T3 ?

    Advice appreciated!

    Thanks.

    G.

  • #2
    Re: Dead Chassis

    How about the pins in the mask plug to the mask on/off switch?

    Comment


    • #3
      Re: Dead Chassis

      Have you tried the chassis on another lane ? And have you tried a chassis on the lane which the chassis originally faulted on. It may seem a silly question but someone will ask later.

      Comment


      • #4
        Re: Dead Chassis

        Thanks for replies so far. Yes have tried on other lanes - same.
        Pins in mask plug - not tried that yet..although they look fine to the eye. Anyone have the pin nos for the mask switch?

        Comment


        • #5
          Re: Dead Chassis

          Pins in the mask plug are 2 & 28.
          Jim H

          Comment


          • #6
            Re: Dead Chassis

            Thanks. Checking them...

            Comment


            • #7
              Re: Dead Chassis

              sorry to suggest that the transformer may be dead.
              maister

              Comment


              • #8
                Re: Dead Chassis

                T1?

                Comment


                • #9
                  Re: Dead Chassis

                  sorry i should have said on the output side.
                  maister

                  Comment


                  • #10
                    Re: Dead Chassis

                    Ok I did more testing on it as we were a lot quieter today ;-)

                    The pins and sockets are fine.
                    There is mains into the chassis.
                    Pinspotter light and motors do not come on when reset. No controls work... However... If I manually press down the sweep or table contactors the motors run - the back end even came on for a bit then went off when i ran the sweep.. Other wise everything still dead.

                    Anyone got more ideas?
                    Thanks.

                    G.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Dead Chassis

                      Out of curiosity, have you tried turning the machine on at the AMC box ? When you turn the machine on here, you will here a little clicking noise coing from the chassis. Get back and let us know

                      You've established you have power, (please be careful when pressing the contactors directly in the chassis, if there were a fault in one of them you'd be the first to find out) It just seems to be that the signal isn't getting through.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Dead Chassis

                        Found it!!

                        After latest findings, it had to be the socket didn't it! Bad Pin connection!!! Thanks to everyone for help and leads..

                        G.

                        Comment

                        Topic Starter RibbonScript

                        Collapse

                        Adsense Classic 2

                        Collapse
                        widgetinstance 666 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                         

                        Ball Returns Shorted Out?

                        Ok, I just had one of my company's centers in Florida reach out for help with this issue, and I wasn't able to help them over our chat, so I'm hoping you guys can help shed some...
                         

                        Trip rocker arm

                        What causes the trip rocker arm to not line up with the trip rod? Carriage tubing is not bent and all eccentrics are brand new.
                        I understand I can bend the rocker arm a...
                         

                        Lower ball cushion board

                        Just wondering if this is the normal way that these boards go over time? Am i missing something?
                        Pit curtains are in "reasonable" condition if that means anything...
                         

                        Backend motor plug

                        What is the name of the power plug and socket on the back-end motor?

                        Some of ours are breaking from impacts from repeated pile-ups and need to be replaced....
                         

                        82/70 combi motors

                        Hi guys, got a few of these Lewus solid state start switches and wondering if we could make use of them on our combi motors. I've seen they aren't recommended for combi motors...
                         

                        Deck lowering hook cam follower lever

                        I have a machine that has broken the cam follower arm for the deck lowering hook on the 2 to 1 twice in a couple weeks. I've overnighted the part so i can change it tomorrow....
                        Working...
                        X