Announcement

Collapse
No announcement yet.

SS Chassis problem 2

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • SS Chassis problem 2

    Hi again fellas,
    Here we go with yet another chassis, what i have is a chassis ( SS 5 boards) that as soon as you turn the lane on, both sweep and table contactors chatter and table and sweep constantly run and interlock and meanwhile both contactors chatter like crazy..

    Got me stuffed any help would be greatly appreciated.
    Cheers Brett
    AS REQUESTED....The all new and VERY improved "super cool" Pin_Head with super hip shades.....

  • #2
    Re: SS Chassis problem 2

    Have you confirmed that it's the chassis or board?

    It could be the omega's 5V regulator, which is easy enough to test (test for 5V on the 5V rail with your multi-meter).

    But confirm that it's the board first.

    Cheers,
    Andrew.

    Comment


    • #3
      Re: SS Chassis problem 2

      Sorry I forgot you had 5 boards (and didn't read it properly in your post). [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/shocked.gif[/img]

      Obviously then it can't be the Omega 5V rail [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif[/img] .

      Same question though: have you confirmed a particular board at fault, or does it follow the chassis? The 3 board contains the triacs for sweep and table control, however, chattering contactors sounds like a control voltage problem, so the 5 board is the main candidate. If you confirm the 5 board (by swapping to another lane), then test the 10 and -6.8 V rails with a multi-meter.

      Cheers,
      Andrew.

      Comment


      • #4
        Re: SS Chassis problem 2

        Andrew,
        well what i did was changed all boards you know the usual 1 at a time with boards from good working chassis and it made no difference.

        Man chassis' can give ya the sh1ts at times LOL
        AS REQUESTED....The all new and VERY improved "super cool" Pin_Head with super hip shades.....

        Comment


        • #5
          Re: SS Chassis problem 2

          Turn the P, S and T switches off at the back, and turn the machine on. Do the M relays chatter? Do the mask lights work? Does the chassis step 1st/2nd?

          Also, do you have the Auxillary board still connected?

          Andrew.

          Comment


          • #6
            Re: SS Chassis problem 2

            ? are you sure it isnt the seep and table contacts themselves. The last time I had that problem I accidently crossed a few wires. The A-1 and A-2. I did it 4 times in a row. That wsa a bad day....

            Just a thought..
            Welcome to the Next level!!!!!!!!!

            Comment

            Topic Starter RibbonScript

            Collapse

            Adsense Classic 2

            Collapse
            widgetinstance 666 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
             

            Well this is a first.

            We all from time to time have one of those “wow I’ve never seen THAT before” moments. Well today was one of those for me when my night tech texts me to say lane 16 is out...
             

            Ball return wheel guide roller removal.

            Hey guys, i could just use a bit of advice trying to get this part out, first time I've had to do one of these. I got it to move a few turns but its come to a point where it has...
             

            Even old mechanics find something new.

            All my years working on these things I never had this happen…… until last week. ...
             

            82-90XL Frontend Gearbox Parts - Rebuild Woes

            We have 5 of the 088000365 replacement gear kits on the shelf, and I pulled two gearboxes off machines earlier this week, so I thought I'd try my hand at rebuilding them and save...
             

            Prolane damage

            Can this be repaired?
             

            LED Ball Lights

            Made an LED conversion for A2's and Frameworx masks. It can also be modded for the Harmony masks to accept 2 x 5mm led's and/or a 12v supply. Once I'm happy with the performance/design...
            Working...
            X