Announcement

Collapse
No announcement yet.

No Low Voltage

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse

TOTY

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • No Low Voltage

    I got a chassis that doesn't turn on from any switch. It is a S/S w/O.T. Boards. You can run the contactors manualy, no lights, no b/e motor, and no cycle. I have cecked the C1 and the diods on the heat sink. they check out to be good. Also have checked all fuses with know good ones. I'm stumped.
    There is always more to life, but would someone tell me what it is!

  • #2
    Re: No Low Voltage

    Did you check the small transformer under the sweep contactor, to see if it is getting power and also putting out power which is 24v/ac
    It's so quiet here you can hear a pin drop!

    Comment


    • #3
      Re: No Low Voltage

      Did you check out the Elco plug terminals ? If they're bent or too wide, you won't get proper connection. Does it work in another machine ?
      "Gun control is the policy of tyrants"
      Rep. Rob Bishop (R-UT)

      Comment


      • #4
        Re: No Low Voltage

        I assume you have confirmed it to be the chassis and not the machine (so I won't suggest checking the mask switch and the BE CB [img]/content/btubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif[/img] ).

        Have you tried swapping the M and M2 relays with known good ones?

        Do either M or M2 relays energise?

        If not, then chances are, the pins in the relay base/socket are worn/burnt. You might notice this if the pins on the relay are burnt - that suggests the socket pins are too (and bad socket pins will sometimes damage the next relay you put in too). If so you'll need to replace them (if you haven't got spares, you can usually steal the unused ones off the same relay base).

        Andrew.

        Comment


        • #5
          Re: No Low Voltage

          Beat me to it, I agree with the masses. M and M2 try the swap on them and also elco connections
          All I want in life is to turn wrenches and climb around pinsetters/pinspotters again :/

          Comment


          • #6
            Re: No Low Voltage

            Couple of easier things to look at b4 you get too into the wiring.... Mask switch on and working?? and is the A+MC plug in tightly??

            Comment


            • #7
              Re: No Low Voltage

              It is the chassis forgot to mention that, it will follow the chassis. M and M2, they are good pulled them out of the machine next to it, do not energize alog with the BE relay. I need to check to see if the t2 transformer is bad. I'll post the problem area once found. Thanks guys for all the input.
              There is always more to life, but would someone tell me what it is!

              Comment


              • #8
                Re: No Low Voltage

                Just found the proble connection fromthe f2 fuse to the sweep relay broke loose at the sweep relay. They spade terminal broke in half. Thanks for the quick replys!
                There is always more to life, but would someone tell me what it is!

                Comment


                • #9
                  Re: No Low Voltage

                  I had an SS chassis a while back with the same problem. You said you had fuses but just in case you have the push button CB on the upper corner of the chassis, I found this. I took the chassis to Stahl's since I live in the Mpls area and Jamie put in a new CB even though when I checked it, it appeared to be good, it was not....Just thought I would throw that out there...
                  Yeah but, We've always done it that way.

                  Comment

                  Topic Starter RibbonScript

                  Collapse

                  Adsense Classic 2

                  Collapse
                  widgetinstance 666 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                   

                  Ball Returns Shorted Out?

                  Ok, I just had one of my company's centers in Florida reach out for help with this issue, and I wasn't able to help them over our chat, so I'm hoping you guys can help shed some...
                   

                  Trip rocker arm

                  What causes the trip rocker arm to not line up with the trip rod? Carriage tubing is not bent and all eccentrics are brand new.
                  I understand I can bend the rocker arm a...
                   

                  Lower ball cushion board

                  Just wondering if this is the normal way that these boards go over time? Am i missing something?
                  Pit curtains are in "reasonable" condition if that means anything...
                   

                  Backend motor plug

                  What is the name of the power plug and socket on the back-end motor?

                  Some of ours are breaking from impacts from repeated pile-ups and need to be replaced....
                   

                  82/70 combi motors

                  Hi guys, got a few of these Lewus solid state start switches and wondering if we could make use of them on our combi motors. I've seen they aren't recommended for combi motors...
                   

                  Deck lowering hook cam follower lever

                  I have a machine that has broken the cam follower arm for the deck lowering hook on the 2 to 1 twice in a couple weeks. I've overnighted the part so i can change it tomorrow....
                  Working...
                  X