Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rake dropping

Collapse

Adsense Classic 1

Collapse

TOTY

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Rake dropping

    Do not have much information on this yet. Sometimes right before ball gets there, machine goes into a cycle. Rake drops, bang. We have elec. trig. with Qubica scoreing. Only noticed this with other lane running at same time. Have unplugged reset button up front.Did not solve it. Have looked at reset wires for bare spots. Smit-smut looked at the wires for the camera and found nothing amiss. Does not appear to be falling off of clutch lever to trigger cycle. It so far has only happened right before ball gets to camera. Will keep on searching.

  • #2
    CHECK ball detect alignments on 2 machines on ether side
    Some come loose some can bleeder to other ball censers

    Comment


    • #3
      I agree check ball detect. If it is loose the vibration of a ball from the other lane going down the drop-sweep could cause a ball detect.
      If it isn't loose check alignment. I use a post-it note with a hole the size of a quarter cut in it, stick it to the reflector and move ball detect around until it is showing alignment.
      You don't have to be crazy to do this job...But it helps!

      Comment


      • #4
        Went around area and secured all mounts and fasteners to camera and gutter caps. We just completed a shift and did not occur. Hope that is all that it was. Thanks.

        Comment


        • #5
          Did you disconnect the front reset button at the pinsetter electrical box or at the reset button itself?
          TSM & TSM Training Development
          Main Event Entertainment
          480-620-6758 for help or information

          Comment


          • #6
            Originally posted by Steve Stafford (JBEES) View Post
            Did you disconnect the front reset button at the pinsetter electrical box or at the reset button itself?
            Reset button itself. Plugged back in before shift.

            Comment


            • #7
              It's back.

              Comment


              • #8
                Not sure if this is the problem since it went away and came back but I was thinking you should check your pinsetter parameters settings at the front desk for that pair to see if they are the same as working lanes.

                Comment


                • #9
                  Disconnect the cable for the reset button at the top of the electrical box. This will eliminate the wiring underground along with the button itself.
                  TSM & TSM Training Development
                  Main Event Entertainment
                  480-620-6758 for help or information

                  Comment


                  • #10
                    I had this problem a few years back when I worked with Qubica scoring where a pinsetter was sporadically cycling as soon as the first ball detect beam was broken. It turned out that the second IR beam was out of alignment, however the problem continued after it was aligned properly. Only after re-uploading the program to VDB (with erase option checked) did it finally go away.

                    Cuda's method of ensuring your IR beam is exactly centered on the reflector is pretty much what I do too, and with good results. I use a 1/2" flat washer that I stick to the reflector with a little piece of electrical tape, to each his own.

                    Comment


                    • #11
                      Found bare wire under gutter cap. Will try again tonight, wish us luck.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by yazu View Post
                        Found bare wire under gutter cap. Will try again tonight, wish us luck.
                        Well that was not the only cause, will keep on looking tomorrow.

                        Comment


                        • #13
                          swapped camera board didnt help other pair fine,took out cycle from elec box.it does this 3-6 times a shift with perfect timing so ball hits rake.doesnt come down when on approach.something is telling it to cycle,any help,thanks

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by yazu
                            Only noticed this with other lane running at same time.
                            I had something like this once. Qubica would fail to cycle or score on one lane when the ball thrown on the other lane was coming up the underlane. I found a wire from the foul unit to the scoring too close to the underlane track. After I moved the wire it never happened again. I think static electricity from balls was jumping to the foul wire and then to the LCOM wire.

                            Comment


                            • #15
                              i took all capping off today to check com wire didnt see anything,its almost like ball is coming back on 17 and trips 18 when they bowl

                              Comment

                              Topic Starter RibbonScript

                              Collapse

                              Adsense Classic 2

                              Collapse
                              widgetinstance 666 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                               

                              MP Chassis Tester

                              Good morning,
                              I have built a tester for the MP Chassis for the 82-70 machines. Instead of using the cam switches
                              I am using relays. My question is to anyone that may...
                               

                              Preventative Maintenance - As, Jets, A2s - LEDs

                              Those of you looking for new LED lighting ideas may want to check out this site. Lots of stuff.

                              www.ledsupply.com...
                               

                              4:1 Timing off..

                              *sigh* Hello friends..

                              I had a 4:1 go bad and I've never seen or done one before. Trying to search the depths of the forums, YouTube videos, it didn't seem too bad....
                               

                              Adapting the Bluffton end cap & terminal board kit to Franklin BE (and FE) motors.

                              Left a rant about this in the bowling forum…

                              I’ve already repaired a a number of Franklin FE motors using the Bluffton-style end cap and terminal board kit (090-004-582)....
                               

                              Turret clutch rebuild

                              At what thickness do you replace the clutch face.
                              Is there a minimum dimension from the clutch face to the rivet.

                              Thanks...
                               

                              Solderless relay conversion

                              Is anyone running the solderless relays on the accelerators? How do you like them? What brand? How difficult to convert was it? Would love the feed back as I'm about to switch...
                              Working...
                              X